Μέλος ΕΜΟΤΑ

H EΠΑΜ είναι από το 2005 μέλος της EMOTA (The European eCommerce & Omni-Channel  Trade Association). Η ΕΜΟΤΑ έχει την έδρα της στις Βρυξέλλες και είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση Ηλεκτρονικού και Πολυκαναλικού Εμπορίου που αντιπροσωπεύει όλα τα κανάλια πωλήσεων από απόσταση, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στους στόχους της ΕΜΟΤΑ είναι η παρακολούθηση των θεμάτων που είναι προς νομοθέτηση και επηρε'αζουν το ηλεκτρονικό εμπόριο και τις πωλήσεις από απόσταση γενοκότερα. Η προσπάθεια που καταβάλλεται αφορά την έκφραση γνώμης επί των παραπάνω θεμάτων, την παρουσίαση των θέσεων της αγοράςκαι τον εν γένει επηρεασμό των νομοθετημάτων ούτως ώστε να καθίστανται φιλικά προς την επιχειρηματικότητα.
 
Σκοπός της ΕΜΟΤΑ είναι η ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού ηλεκτρονικού εμπορίου δίδοντας τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις του κλάδου διευκολύνοντας την λειτουργία τους αφαιρώντας από το επιχειρηματικό περινάλλον τα εμπόδια και τις υπερβολικές ρυθμίσεις. Επίσης ενθαρύνει τους παρόχους υπηρεσιών στο εμπόριο να προσφέρουν ανταγωνιστικές τιμές και ενθαρύνει τις επιχειρήσεις να ακολουθούν βέλτιστες πρακτικές για την εμπέδωση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στο εμπόριο από απόσταση.
 
O πρόεδρος της ΕΠΑΜ, κος Ιωάννης Κουρνιώτης είναι Μέλος του Δ.Σ. της ΕΜΟΤΑ από το 2011. Το 2014 εξελέγη Αντιπρόεδρος.
 
Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στο www.emota.eu

Newsletter

Γραφτείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε τα νέα μας στο e-mail σας


toplink