Νέα της ΕΕ και Τάσεις στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο
 
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθετεί νέους κανόνες για τους καταναλωτές της ΕΕ.
 
 
Στις 17 Απριλίου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της λεγόμενης οδηγίας Omnibus, η οποία θα τροποποιήσει ένα σύνολο νόμων της ΕΕ που επηρεάζουν τους κανόνες προστασίας των καταναλωτών  στον διαδικτυακό αλλά και εκτός διαδικτύου κόσμο. Η οδηγία αποσκοπεί στον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας για την προστασία των καταναλωτών με 
 
(i) τη θέσπιση νέων κυρώσεων για παραβιάσεις της κοινοτικής νομοθεσίας για την προστασία των καταναλωτών (επιβολή προστίμου τουλάχιστον 4% του κύκλου εργασιών της επιχείρησης στα ενδιαφερόμενα κράτη μέλη ή αν ο κύκλος εργασιών είναι άγνωστος τουλάχιστον 2 εκατ. Ευρώ)
 
 (ii) την αντιμετώπιση της διπλής ποιότητας των προϊόντων και 
 
(iii) την ενίσχυση των δικαιωμάτων των καταναλωτών στο διαδίκτυο, καθώς και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των ηλεκτρονικών κατατάξεων (online rankings). 
 
Το μόνο εναπομένον βήμα για την εφαρμογή του νόμου πρόκειται να εγκριθεί τυπικά από το Συμβούλιο και να μεταφερθεί στο εθνικό δίκαιο από τα κράτη μέλη εντός των επομένων 24 μηνών. 
 
Για να διαβάσετε περισσότερα, κάντε κλικ εδώ.
 
Ο κύκλος εργασιών του ηλεκτρονικού εμπορίου στη Γερμανία ξεπερνά τις προσδοκίες για το 1ο τρίμηνο του 2019
 
Σύμφωνα με μελέτη της γερμανικής οργάνωσης  Πωλήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου και Πωλήσεων εξ αποστάσεως, BUNDESVERBAND E-COMMERCE UND VERSANDHANDEL bevh μέλος και αυτή της EMOTA,  οι διαδικτυακές λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία  αυξήθηκαν κατά 11,2% το πρώτο 3μηνο Ιανουαρίου - Μαρτίου 2019 σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2018.
 
Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες που κατέχουν τις πρώτες θέσεις στη μελέτη  ανήκουν στον τομέα των τροφίμων και των ηλεκτρονικών αγορών με μερίδιο πωλήσεων στο διαδίκτυο το 97%. Με αυτούς τους αριθμούς, οι διαδικτυακές λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία υπερβαίνουν τις προσδοκίες για το πρώτο τρίμηνο του 2019 παρά τις οικονομικές αβεβαιότητες όπως το Brexit και τη γενικότερη οικονομική επιβράδυνση. 
 
 

Για να διαβάσετε περισσότερα, κάντε κλικ εδώ. 

Newsletter

Γραφτείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε τα νέα μας στο e-mail σας


toplink