ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ κ.Ι.ΚΟΥΡΝΙΩΤΗ

9o e-BUSINESS & SOCIAL MEDIA WORLD CONFERENCE   

23 Σεπτεμβρίου 2020

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΝΙΩΤΗΣ  Πρόεδρος Τηλεμάρκετινγκ Α.Ε, Αντιπρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής

   Κυρίες και Κύριοι, 

Θέλω καταρχήν να χαιρετήσω όλους τους συμμετέχοντες στο καταξιωμένο συνέδριο E-Business & Social Media, ένα θεσμό που βοηθά στην ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου. 
Το ηλεκτρονικό εμπόριο έχει φέρει αληθινή επανάσταση. Έχει διαμορφώσει μια ολόκληρη αγορά, δίνοντας τεράστια ώθηση στις πωλήσεις από απόσταση, προσθέτοντας μεγάλες δυνατότητες στο σύνολο του εμπορίου, αφού λειτουργεί και ανεξάρτητα, αλλά και σε συνδυασμό με τα φυσικά καταστήματα, δημιουργώντας μία πολυκαναλική αγορά, προς όφελος του καταναλωτή.
Αν σκεφτούμε ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο ξεκίνησε περίπου με την Amazon το 1991, καταλαβαίνουμε μετά από 29 χρόνια τη τεράστια δύναμή του, να αποσπά κατά μέσω όρο 10% των συνολικών πωλήσεων λιανικού εμπορίου.
 
Στην Ελλάδα θυμάμαι το έτος 1998 όταν η εταιρεία μας Τηλεμάρκετινγκ ΑΕ συμμετείχε σε ένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ σε συνεργασία με την τότε ΧΙΟΣ BANK, όπου εμείς αναλάβαμε να στήσουμε το πρώτο ηλεκτρονικό κατάστημά μας και η τράπεζα να δημιουργήσει τις πρώτες υπηρεσίες ψηφιακών πληρωμών. Η εταιρεία μας δεν διέθετε τότε προσωπικό εξειδικευμένο στο νέο μέσο και ανέλαβα προσωπικά το νέο project, μαθαίνοντας βήμα βήμα τα μυστικά του ηλεκτρονικού εμπορίου. Η προσπάθεια αυτή γέννησε το 2000 ένα από τα πρώτα ηλεκτρονικά καταστήματα της Ελλάδας το telemarketing.gr. 
 
Φυσικά τα δεδομένα έχουν αλλάξει πολύ από τότε, αφού από ελάχιστες πωλήσεις τον πρώτο καιρό, φτάσαμε το ηλεκτρονικό εμπόριο να καλύπτει 80% των πωλήσεών μας.
 
Το μυστικό που θέλω να μοιραστώ μαζί σας είναι απλό: μη φοβάστε να επενδύσετε στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Μειώστε στην αρχή το ρίσκο σας, μάθετε από τους ειδικούς πώς πρέπει να οργανωθείτε. Μη φοβάστε να κάνετε outsourcing, χρησιμοποιήστε ό,τι καλύτερο διαθέτει η αγορά, πάντα σύμφωνα με τον προϋπολογισμό και τους στόχους σας και Καλή Επιτυχία!
 
 

Newsletter

Γραφτείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε τα νέα μας στο e-mail σας


toplink